Over onsShalimargardens

Wij zijn een kleine hobby cattery, erkend door Dierenwelzijn Vlaanderen HK 20107180 en aangesloten bij kattenvereniging BCF, we zijn gevestigd in het Antwerpse.

Nu en dan hebben wij kittens.

Onze poezen groeien bij ons op in een zee van ruimte. Ze leven gewoon bij ons in huis en hebben ook een buitenren waar ze lekker kunnen stoeien en genieten van het zonnetje en de frisse buitenlucht. Ze leven gewoon tussen ons, de hond en de kleinkinderen als die komen logeren en waar ze veel aandacht van krijgen. Wij proberen zo lieve en aanhankelijke kittens te fokken, gezond en raszuiver, maar ook in het bijzonder letten wij op hun karakter.

Onze poezen worden elk jaar getest op :

- HCM ( erfelijke hartziekte )
- PKD ( erfelijke nierziekte ) - PKdef
- FeLV ( kattenleukemie ) 
- FIV ( kattenaids ) - PKdef

- PraB 

Ook krijgen onze poezen jaarlijks een inenting tegen katten- en niesziekte.

Wij worden bijgestaan door een team van 3 dierenartsen die dag en nacht voor ons klaarstaan, in geval van nood is het altijd fijn om op hen te kunnen rekenen. We doen er natuurlijk alles aan zodat dit niet al te vaak nodig is. 

Wij zoeken voor onze kittens een warme thuis waar ze veel aandacht krijgen en uiteraard de nodige gezondheidszorg.

De kittens blijven bij ons tot ze 13 à 14 weken zijn, voor kittens die naar het buitenland gaan en een inenting tegen rabiës krijgen is dit 16 weken.

Als onze kittens naar de nieuwe eigenaar gaan zijn ze in het bezit van een Europees gezondheid paspoort, zijn ze gechipt en geregistreerd 2 x ingeënt, regelmatig ontwormd, gecastreerd of gesteriliseerd en in het bezit van hun stamboom.  Wij geven een garantie zoals voorgeschreven door het ministerie van dierenwelzijn

Wij volgen onze kittens graag op en vernemen graag hoe het met hen gaat. We staan ook altijd klaar om u met goede raad bij te staan om uw kitten mooi te laten opgroeien tot een gezonde volwassen poes of kater. Daarom stellen wij het ook op prijs dat wij af en toe eens een mailtje of telefoontje krijgen. Foto's zijn ook altijd welkom.

 

Wij zijn aangesloten bij Tica ( The International Cat Association ) en BCF ( Belgium Cat Fanciers )

HK 201071080